TROS Kamerbreed over Rusland, FIFA & Uruzgan

Source: M. (Michiel) Servaes i, published on Saturday, May 30 2015, 3:06.

De Tweede Kamerleden Michiel Servaes (PvdA), Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Joël Voordewind (ChristenUnie) zijn zaterdag te gast in Kamerbreed. Kees Boonman praat met drie buitenlandwoordvoerders over o.a. het FIFA-schandaal en de oprukkende Taliban in Uruzgan.

Minister Edith Schippers noemde het oppakken van zeven van corruptie verdachte FIFA-officials deze week ‘een harde wake up-call’ voor de Wereldvoetbalbond. De discussie over de toewijzing van WK’s aan Rusland en Qatar is daarmee opnieuw opgelaaid. Eerder was er discussie over de mensenrechtenschendingen en de honderden arbeiders die tijdens de bouw van de stadions al zijn overleden. Verschillende politieke partijen hebben hier eerder al aandacht voor gevraagd, maar dat heeft weinig tot niets uitgericht. Staat de politiek machteloos?

De Taliban rukt weer op in de Afghaanse provincie Uruzgan. Wat Nederland tijdens de missie tussen 2006 en 2010 heeft opgebouwd, dreigt nu verloren te gaan. 25 Nederlandse militairen sneuvelden tijdens de missie in Uruzgan. Heeft dit soort missies nog wel zin?

Luister hier de uitzending terug.