VVD: Pensioenfondsen moeten transparanter zijn over verdeling mee-en tegenvallers tussen generaties

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Wednesday, July 4 2012.

De VVD vindt dat pensioenfondsen vooraf beter moeten aangeven hoe zij eventuele tekorten of meevallers verdelen tussen verschillende generaties, tussen jong en oud. VVD-Tweede Kamerlid Helma lodders:,, De VVD vindt het belangrijk dat de belangen van jongeren en ouderen evenwichtig worden verdeeld. Ook dient vooraf duidelijk te zijn hoe de mee- en tegenvallers tussen de generaties worden verdeeld. Pensioenfondsen moeten hierover open en duidelijk communiceren."

De VVD pleit voor meer transparantie door pensioenfondsen tjdens een debat over het Financiële Toetsingskader( FTK), met minister Kamp.

In het nieuwe FTK dat na de zomer verder wordt uitgewerkt, zijn financiële normen opgenomen voor pensioenfondsen. Deze Normen moeten waarborgen dat fondsen de afgesproken pensioenen kunnen uitkeren. Het FTK regelt verder hoe mee- en tegenvallers op evenwichtige wijze worden verdeeld over alle deelnemers in een pensioenfonds. Het FTK schrijft voor hoe de verplichtingen gewaardeerd worden, welke buffereisen er gelden, de berekeningen voor de hoogte van de premie en wanneer er geïndexeerd mag worden.

4 juli 2012