De maas driehoek

Source: M.Sj. (Michiel) van Veen i, published on Friday, February 6 2015.

De Maas Driehoek, Week 5, 2015

De Maas Driehoek, Opnieuw zijn de veiligheidsmaatregelen in de Tweede Kamer aangescherpt. Dat is niet vreemd na alles wat er in Parijs en België is gebeurd. Ik wil niet zeggen dat de schrik er in zit, maar het bewustzijn dat iets barbaars zomaar in Nederland zou kunnen gebeuren, wordt door de maatregelen wel versterkt. Het wordt er allemaal niet gezelliger op, en mensen die bij mij op bezoek komen in Den Haag moeten rekening houden met een langere 'incheck'-tijd.

De Tweede Kamer bereidt zich intussen voor op de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 18 maart. Dat zijn niet alleen belangrijke verkiezingen in verband met de samenstelling van de Eerste Kamer, maar ook omdat het Land van Cuijk goed vertegenwoordigd moet zijn in Den Bosch. Als gemeenteraadslid klaagde ik nog wel eens over de matige regionale vertegenwoordiging. Nu ik in Den Haag werk, weet ik hoe belangrijk die regionale vertegenwoordiging is.

Ik heb al vaker in deze column geschreven dat ik veel mensen uit Cuijk en omgeving op bezoek krijg. Vaak voor een kop koffie en een kijkje in de keuken, maar net zo vaak voor inhoudelijke zaken die mensen en ondernemers in onze regio aangaan. Dan is een man of vrouw in Den Haag, maar ook in het provinciehuis in Den Bosch, cruciaal. Er staan genoeg kandidaten uit onze de regio op de lijsten, het is nu zaak om deze mensen ook in de Provinciale Staten te krijgen.

Het is daarom leuk om te melden dat ik Erik Ronnes uit Boxmeer heb gespot in de gastenbank van de CDA-fractie in Den Haag. Los van onze politieke tegenstellingen, is het niet slecht voor onze regio dat er na Emile Roemer en ikzelf, straks nog een derde Kamerlid het Land van Cuijk vertegenwoordigt. Nu de provincie nog.