Sorry, geen tijd voor antwoord

Source: H.C.M. (Henk) Krol i, published on Tuesday, July 28 2015.

Al 35 keer werd er de afgelopen weken een bericht van uitstel verstuurd aan indieners van schriftelijke vragen bij de staatssecretaris Van Rijn. 50PLUS wil weten wat er dwars zit.

‘Sorry, uw schriftelijke vragen kunnen niet op tijd beantwoord worden.’ Kan een keer gebeuren. Maar het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakt het momenteel wel heel bont. Staatssecretaris Martin van Rijn van dat ministerie stuurde al 35 keer zo’n ‘bericht van uitstel van beantwoording van schriftelijke vragen’. Niet alleen aan mij, maar aan diverse leden van de Tweede Kamer.

1.

Al na enkele dagen

Het vreemde is: slechts een paar dagen na het indienen van de schriftelijke Kamervragen weet de staatssecretaris al dat het beantwoorden niet gaat lukken binnen de gebruikelijke termijn. Hoe kan dat? Van Rijn meldt dat beantwoording zo spoedig mogelijk na het zomerreces volgt. Wel een beetje vaag…

2.

Artikel 135

Ik stelde namens 50PLUS schriftelijke vragen over al dat uitstel. Ik wil van Martin van Rijn weten wat de reden is. Hij is verplicht dat uit de doeken te doen: het Reglement van Orde van de Tweede Kamer vereist dat. Het staat in artikel 135.

3.

Het 36e bericht van uitstel?

Ik vroeg de bewindsman van VWS of hij bereid is alsnog een poging te ondernemen om de vragen sneller - het liefst binnen de gebruikelijke termijn - te beantwoorden. Ik ben heel benieuwd of deze situatie iets te maken heeft met een verkeerd gepland vakantieschema op het ministerie. Bovendien ben ik benieuwd of op deze schriftelijke vragen óók weer een bericht van uitstel komt. Het 36e…