Han bezoekt UNHCR in Libanon en Jordanië

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Saturday, August 29 2015.

“Afgelopen week bezocht ik vluchtelingenkampen van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in Libanon en Jordanië. Om een beter beeld te krijgen van het vluchtelingenprobleem in de regio heb ik daar, begeleid door diplomaten van onze ambassades in respectievelijk Beiroet en Amman, gesproken met professionals van de VN, maar ook met vele politici, diplomaten en natuurlijk de vluchtelingen zelf, die de afgelopen jaren het oorlogsgeweld in Syrië zijn ontvlucht.

Het vluchtelingenprobleem zal zoals het er nu naar uitziet de komende jaren de politieke agenda, en zeker ook op mijn dossier, blijven beheersen. Niet alleen vanwege de humanitaire dimensie van dit probleem, maar ook vanwege de mate waarin het de veiligheidsbelangen van Europa en dus ook Nederland raakt. Nederland zal samen met andere Europese landen moeten werken aan het vinden van oplossingen voor het vluchtelingenprobleem dat zich aan onze buitengrenzen voltrekt.

De VVD zal zich ervoor blijven inzetten dat de kwestie op de agenda blijft en dat er nagedacht wordt over oplossingen, in plaats van doormodderen zonder actie te ondernemen en de problematiek bij de bron aan te pakken.”

Foto's: Op bezoek in Libanon UNHCR bij "displaced" in Tripoli met ambassadeur Hester Somsen, onze vrouw in Beirut