Input gevraagd voor debat over Suriname

Source: M. (Michiel) Servaes i, published on Monday, August 31 2015, 2:59.

Op woensdag 9 september bespreekt de Tweede Kamer met minister Koenders de actuele situatie in Suriname en de relatie tussen Nederland en Suriname. De laatste keer dat dat gebeurde is al weer ruim drie jaar geleden. Eerder dit jaar stuurde het kabinet een brief over de relatie Nederland-Suriname aan de Kamer.

Als buitenlandwoordvoerder van de Partij van de Arbeid zal ik het uiteraard hebben over de uitkomst van de verkiezingen, maar wellicht zijn er andere politieke, economische of meer praktische zaken waarvan u denkt dat het belangrijk is dat ze aan de orde komen. Als u concrete suggesties heeft, kunt u die mij deze week (uiterlijk 4 september) mailen via m.servaes@tweedekamer.nl. Hou het alstublieft wel een beetje beknopt, want ik heb helaas slechts enkele minuten spreektijd in het debat.

Voor de PvdA is en blijft de band tussen het Nederlandse en Surinaamse volk heel belangrijk. Wat er in de politiek ook gebeurt, die lotsverbondenheid maak je niet los. Al is het alleen maar vanwege de honderdduizenden Surinamers die in Nederland wonen, die ook Nederlander zijn en die volwaardig deel uitmaken van onze samenleving. Eerder dit jaar organiseerde de buitenlandstichting van de PvdA, de Foundation Max van der Stoel, een Politiek Café in Amsterdam Zuidoost over de verkiezingen in Suriname. Lees hier het sfeerverslag van die goedbezochte avond.