Nieuws

Source: A. (Aukje) de Vries i, published on Saturday, September 15 2012, column.

13 septimber, 2012 - 03:30

De winst fan de VVD by de ferkiezings betsjut mooglik dat fraksjefoarsitter Aukje de Vries fan de VVD yn provinsjale steaten yn de Twadde Keamer komt. De Vries stie op it 45ste plak op de list. As de VVD keamerleden oan it kabinet leveret, soe dat betsjutte dat De Vries Fryslân ferruilet foar Den Haach.

Aukje de Vries hie der sels de lêste wiken gjin rekken mear mei hâlden, omdat de VVD yn de peilingen lang net it tal sitten helle as yn werklikheid.

Omrop Fryslân Radio >>>

Geschreven door Webredactie op 09 september 2012.

7 en 8 september waren twee lekker drukke dagen. 7 september begon met een debat op het Friesland College. Aansluitend volgde een werkbezoek samen met Tweede Kamerlid Malik Azmani, onder andere aan het bedrijf Flexwurk. Na een bezoek aan het Commercieel Contact op Ljouwert Culinair, werd het werkbezoek en dag afgesloten met een door de JOVD georganiseerd politiek café.

Zaterdag 8 september was weer een landelijke VVD campagnedag. De dag werd gestart met de VVD Bustour in Emmeloord, daarna richting Sneek en Leeuwarden. 's Avonds werd samen met de VVD Weststellingwerf nog een bezoek gebracht aan de Drafbaan in Wolvega.

Lees meer

Geschreven door Webredactie op 02 september 2012.

Zaterdag 1 september was de landelijke campagnedag van de VVD. Aukje de Vries was aanwezig bij het Concours Hippique in Drogeham, de landelijke VVD-bustour in Heerenveen en bij de verkiezingsmarkt in Leeuwarden.

Lees meer

Geschreven door Aukje de Vries op 01 september 2012.

Vandaag verscheen in de Leeuwarder Courant opnieuw een bericht over het Waddenfonds. De Noordelijke Rekenkamer heeft zware kritiek op het rijk en de provincie en maant de provincie tot actie. Eerder stelde de VVD Fryslan daar al vragen over.

Klik hier voor het bericht

Geschreven door Aukje de Vries op 30 augustus 2012.

Verschenen op halloleeuwarden.nl - 27 augustus 2012

Politiek is soms oeverloos geklets. "Natuurlijk, er moet overleg zijn en gepraat worden, dat hoort bij democratie, maar in politiek bedrijven moeten oplossingen altijd voorop staan. Concreet en resultaatgericht. Ik heb dus een hekel aan praten om het praten. It is mei sizzen net te dwaan!"

Aukje de Vries, nummer 45 op de VVD-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september, weet het zeker: "Volgens mij kan de Tweede Kamer wel wat Friese nuchterheid gebruiken."

Lees meer

Geschreven door Webredactie op 29 augustus 2012.

Sinds 1 januari 2012 zijn de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland verantwoordelijk voor het Waddenfonds, dat gedecentraliseerd is vanuit het Rijk. In het fonds zitten forse bedragen om een impuls te geven aan het Waddengebied. De indruk bestaat dat het te traag verloopt om deze middelen daadwerkelijk te investeren in het Waddengebied, terwijl de afspraak was dat tempo gemaakt zou worden.

Lees meer

Geschreven door Webredactie op 29 augustus 2012.

Gisteravond 28 augustus werd een debat georganiseerd door de vakbonden van de FNV. De opkomt was groot, ongeveer 100 mensen kwamen er op af. Voor de VVD nam Aukje de Vries (nr. 45) deel aan het debat.

Er werd gedebatteerd over actuele thema's maar vooral aan de forenzentaks werd veel aandacht besteedt.

Geschreven door Aukje de Vries op 29 augustus 2012.

Vanochtend was er een politiek ontbijt in Hotel Restaurant de Daaldersplaats in Sneek. Diverse politieke partijen waren vertegenwoordigd. Voor de VVD was Aukje de Vries (nr. 45) present.

De vraag van de ochtend was; wat heeft Fryslân straks in de melk te brokkelen in de Tweede Kamer? Aukje de Vries gaf aan dat het belangrijk is dat er Friezen in de Kamer zitten omdat de lijntjes dan veel korter zijn. Problemen die hier in Friesland spelen kunnen dan gemakkelijker onder de aandacht worden gebracht. Ook waren ook Jacques Monach (PvdA), Magda Berndsen (D66) en Sander de Rouwe (CDA) aanwezig bij het politiek ontbijt. De bijeenkomst was een initiatief van De Daaldersplaats en de Sneker Internetkrant.

Geschreven door Webredactie op 27 augustus 2012.

Zondag 26 augustus heeft Fred Teeven (staatssecretaris Veiligheid en Justitie) een bezoek gebracht aan Leeuwarden. Samen met onder andere de (kandidaat) Tweede Kamerleden Anne-Wil Lucas, Aukje de Vries, Jeltje Hoekstra en Betty de Boer, is er onder meer een bezoek gebracht aan de Prinsentuin en de watersporttoeristen daar.

Lees meer

Geschreven door Webredactie op 23 augustus 2012.

Op 23 juli jl. heeft het college van GS de schriftelijke vragen van de VVD Fryslân beantwoord over de subsidieverlening van een supermarkt. Doordat de antwoorden echter niet concreet zijn roepen ze meer vragen op dan dat ze antwoorden geven. De VVD heeft schriftelijke vervolgvragen gesteld om toch de gewenste duidelijkheid te verkrijgen. Hieronder de schriftelijke vragen zoals gesteld aan college van GS.

Geschreven door Webredactie op 22 augustus 2012.

De provincie Fryslân heeft fouten gemaakt bij de onteigening van gronden voor de aanleg van de Centrale As. Dit is gebleken uit een uitspraak van de Kroon. Zo deed de provincie geen tijdig bod en kregen grondeigenaren te weinig tijd om op een aanbod te reageren.

Lees meer

Start«12