D66 viermaal in de duurzame Top 100

Source: G.J.M. (Gerben-Jan) Gerbrandy i, published on Monday, October 12 2015.
windmolen
Bron: Nieuws D66 Europa

D66 is dit jaar met vier personen vertegenwoordigd in de Duurzame 100 van Trouw. Vorig jaar waren dat er nog twee. De vier D66’ers feliciteren Maurits Groen met zijn eerste plaats! John Nederstigt is wethouder in Haarlemmermeer en komt nieuw binnen op de lijst met plek 19. D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven staat 21ste in de Duurzame 100. D66 Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy staat op de 68ste plek. En ook nieuw op de lijst met de 100 duurzaamste Nederlanders is de Amsterdamse wethouder duurzaamheid D66’er Abdeluheb Choho op plaats 93.

Haarlemmermeer

John Nederstigt is wethouder Duurzame economische ontwikkeling, kennis, innovatie en onderwijs in de gemeente Haarlemmermeer. “Ik ben vereerd met mijn 19e plaats in de Duurzame 100 van Trouw. We zijn er trots op dat we in een paar jaar tijd zoveel vooruitgang hebben geboekt in onze transitie naar een duurzame regio Haarlemmermeer.”

Nederland

Van Veldhoven: “Het is een lijst om trots op te zijn, vol mensen die Nederland duurzamer maken! Duurzaamheid wordt steeds meer de politieke prioriteit die het moet zijn. Ik hoop dat de uitkomst van de klimaatconferentie in Parijs de basis zal zijn voor een ambitieuze agenda, wereldwijd, maar zeker ook in Nederland. Dat is belangrijk voor het milieu, maar het biedt ook heel veel kansen voor innovatie en werkgelegenheid.”

Europa

D66-Europarlementarier Gerben-Jan Gerbrandy staat voor de vierde keer op rij op de duurzame lijst, dit keer op plek 68. “De noodzaak van het verduurzamen van de economie begint steeds meer terrein te winnen in Brussel. De ontwikkelingen in de wereld gaan zo snel, dat bedrijven wel zullen moeten verduurzamen om competitief te blijven. De klimaattop in Parijs zal dat verder versnellen, dus Europa moet aan de bak om niet achter te blijven”, aldus Gerbrandy.

Amsterdam

Abdeluheb Choho, Amsterdamse wethouder duurzaamheid, maakt zijn debuut in de lijst. Choho: “Juist in de stad gaat verduurzaming het snelst. Hoe meer wethouders er in de Duurzame 100 staan, hoe beter de vergroening van steden gaat. Eervol dat ik er in sta!”