Werkbezoek Brussel inzake Energie-Unie

Source: R.J. (Remco) Dijkstra i, published on Tuesday, October 13 2015, 3:21.

Op 21 september bracht ik samen met collega van Veldhoven (beiden zijn we rapporteurs voor een vaste Kamercommissie, respectievelijk Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken) een bezoek aan Brussel om te spreken over het Europese pakket Kaderstrategie Energie-Unie.

Dit pakket is zeer omvangrijk en raakt een tal van beleidsterreinen. De komende jaren zullen er meerdere voorstellen en rapporten op ons afkomen als het gaat om samenwerking binnen Europa, elektriciteit en infrastructuur, klimaatacties, energie-efficiency, vervoer en concurrentievermogen. We spraken met verschillende NGO's, mensen uit het (energie-intensieve) bedrijfsleven, de permanente vertegenwoordigers van de Nederlandse regering en met de Europees Commissaris voor Klimaatactie en Energie, dhr. Miquel Arias Cañete.

Hier vindt u het verslag van ons werkbezoek. De eerste komende bespreking is tijdens het algemeen overleg Milieuraad op 15 oktober, algemeen overleg Klimaat op 12 november en bij de behandeling van de begroting van Economische Zaken.