Alle egards, maar toch kille ontvangst voor Abbas in Den Haag

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Thursday, October 29 2015.

De Palestijnse president Abbas wordt donderdag op het eerste oog met alle egards ontvangen in Den Haag. Zowel premier Rutte als twee ministers wachten hem op in het Catshuis. Op vrijdag gaat zelfs de rode loper uit bij koning Willem-Alexander. Maar in woorden zal de ontvangst een stuk killer zijn.

Tot ergernis van Nederlandse politici weigert Abbas de recente aanslagen van Palestijnse messtekers op Israëlische burgers te veroordelen. Een oproep daartoe van VN-chef Ban Ki-moon is genegeerd. Op sociale media worden de daders zonder tegengeluid van de Palestijnse Autoriteit geëerd.

Kritisch

De Tweede Kamer zal Abbas donderdag eveneens kritisch ontvangen. 'Hij heeft onvoldoende afstand genomen van wat ik de keukenmescampagne noem', zegt VVD-Kamerlid Han ten Broeke. 'Hij zal meer moeten doen om het geweld van Palestijnse zijde te bedwingen.'

Lees hier het hele artikel

Zie ook: Elsevier.nl

Raar: als Abbas op bezoek komt, zwijgen de mensenrechtenfans

De Palestijnse leider hitst zijn volk op om Israëlisch bloed te vergieten, en in Den Haag wordt voor hem de rode loper uitgerold.

Deze week is de president van de Palestijnse Autoriteit op bezoek in Den Haag. Er is een warm onthaal voor Mahmoud Abbas gepland: op audiëntie bij de Koning, een onderhoud met premier Mark Rutte (VVD), overleg met minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken, PvdA) en partijgenoot Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking).

Voorafgaand aan het bezoek verzochten SGP en ChristenUnie Koenders aan Abbas te vragen om de Palestijnse terreurdaden te veroordelen. En VVD-Kamerlid Han ten Broeke stelde de ophitsende uitspraken van Abbas aan de orde bij de Palestijnse vertegenwoordiging in Nederland. De overige politici rollen zwijgend de rode loper uit om Abbas met open armen te ontvangen. Onbegrijpelijk.

Lees hier het hele artikel (premium)