Kamerbreed met Kuiper (CU), Bouwmeester (PvdA) en Ten Broeke (VVD)

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Saturday, October 31 2015.

In Kamerbreed zijn zaterdag te gast fractievoorzitter Roel Kuiper van de Christen-Unie in de Eerste Kamer en de Tweede Kamerleden Han ten Broeke (VVD) en Lea Bouwmeester (PvdA). Kees Boonman praat met hen over privatiseringen die tot onvrede leiden: van treinen die niet rijden, tot verzekerden die niets over de zorg te vertellen hebben.Ook de verkiezingen in Turkije en de besprekingen over vrede in Syrië komen aan bod.

De eerste parlementaire onderzoekscommissie van de Eerste Kamer werd geleid door Roel Kuiper. In 2012 presenteerde hij het onderzoek naar de gevolgen van privatiseringen en verzelfstandigingen in de semi-publieke sector. Hoe kijkt de fractievoorzitter van de Christen-Unie naar de uitkomst van de Fyra-enquête.

Zijn er bredere lessen te trekken? Lea Bouwmeester is zorgwoordvoerder in de Tweede Kamer voor de PvdA. Komende week wordt de zorgbegroting behandeld. Tien jaar geleden werd begonnen met marktwerking in de zorg. Is er sprake van marktwerking? En hebben verzekerden wel genoeg zeggenschap over de zorg?

Voor de VVD is Han ten Broeke buitenlandwoordvoerder in de Tweede Kamer. Voor het indammen van de vluchtelingenstroom heeft Europa afspraken met Turkije gemaakt. Kunnen de Turkse parlementsverkiezingen van zondag nog roet in het eten gooien? En zijn de vredesbesprekingen over Syrië in Wenen een eerste stap naar stabiliteit in het Midden-Oosten?

De uitzending kunt u hier terugluisteren