A1 wordt aangepakt door Rutte-2

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Tuesday, November 3 2015.

De motie van het CDA benoemt knooppunten op de A1, zoals Eemnes, Muiderberg, Hoevelaken, Barneveld, Deventer en Azelo-Buren die allemaal al opgenomen zijn in het investeringsfonds (MIRT) of die extra worden gemonitord om te kijken of er maatregelen nodig zijn. De opname van de A1 in het MIRT is just te danken aan Rutte-2. Verbreding en ook provinciale mede-financiering door Gelderland en Overijssel zijn ook door dit kabinet mogelijk gemaakt, niettegenstaande de onzin die het CDA lange tijd verkondigde over de Wet Hoff (ingediend door MinFin De Jager (CDA)) die dit onmogelijk zou maken.

Nu ligt er dus weer een doorzichtige motie van CDA over het filevrij maken van de hele A1, zoals gebruikelijk ook zonder deugdelijke dekking. Als de moties van het CDA omgezet kunnen worden in asfalt zouden we een eind kunnen komen, voorlopig schieten ze alleen gaten in de begroting.

Weliswaar is deze motie een sympathiek gebaar van het CDA, maar zonder inhoud en boter bij de vis. En ook voor sympathie koop je dus niks, zelfs geen asfalt.

De VVD heeft zich daarentegen de afgelopen jaren ingezet voor de A1 en met resultaat: de asfaltwals rijdt heen en weer tussen Amsterdam en Eemnes, knooppunt Hoevelaken staat al klaar in de startblokken en in juni jl. is er een VVD- motie aangenomen om bij het knooppunt A1/A30 bij Barneveld te kijken naar korte en lange termijn oplossingen. Bij Azelo-Buren wordt nu actief gemonitord op file-druk.

Kortom, we zijn en blijven als VVD aan de slag om de A1 in beweging te houden. In dit kader zien we uit naar de concrete ideeën van een ieder inclusief dekkingsvoorstellen op 23 november aanstaande bij het notaoverleg MIRT (investeringsfonds infrastructuur).