In China: gesprekken over regio´s en steden in Peking en bezoek aan Nanjing

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Tuesday, November 3 2015, 1:14.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Deze week ben ik in China om daar van dichtbij kennis te maken met het nieuwe Chinese investeringsplan. Ons land kan daar baat bij hebben. Gisteren hebben we in China gesproken met twee professoren van de Chinese Academie voor Wetenschappen. De gesprekken gingen vooral over de vergelijkingen tussen China en Europa op het gebied van regionaal en stedelijk beleid. ´s Avonds spraken we met de minister van Technologie en Wetenschap, Wan Gang in Peking.

Vandaag vlogen we naar de stad Nanjing. Brabant werkt al jaren samen met deze stad in het oosten van China. Nanjing en Eindhoven zijn zelfs zustersteden. Nanjing staat bekend om een grote bedrijvigheid in ICT, duurzame energie, logistiek en milieutechnologie. Sectoren waar veel Brabantse bedrijven zich ook op richten. In Nanjing brachten we daarom een bezoek aan het 'Netherlands Business Support Office.' Dit kantoor, dat in meerdere Chinese regio´s staat, bevordert de Nederlandse handel en is onderdeel van het economisch overheidsnetwerk in China.

Morgen vertrekken we naar Shanghai. We zullen daar onder andere het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Huawei zien.