Wat doet Nederland in de strijd tegen IS?

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Tuesday, November 17 2015.

In WNL Goedemorgen Nederland geeft Han ten Broeke een reactie op de veiligheidssituatie in Nederland na de aanslagen in Parijs: "Je kunt niet oneindig bijplussen om veiligheid te creëren".

Kijk hier het fragment terug (vanaf 11.55 min.)

Meer over dit onderwerp in de media:

NRC.next: Wat doet Nederland in de strijd tegen IS?

De kwestie-Syrië is controversieel tussen de coalitiepartijen: VVD wil de bombardementen liefst uitbreiden en IS ook „op eigen helft” in Syrië bestrijden, zegt VVD-Kamerlid Han ten Broeke. De PvdA maakt op meerdere punten een voorbehoud.

Lees het hele artikel in NRC.next of via Blendle (€ 0,19)

Volkskrant

Het VVD-Tweede Kamerlid Han ten Broeke denkt niet dat de aanslagen in Parijs ertoe leiden dat Nederlandse gevechtsvliegtuigen spoedig worden ingezet boven Syrië om daar IS te bombarderen.

FD: Gat tussen VVD en PvdA over Syrië kleiner door '13/11'

De verdeeldheid tussen de coalitiepartners in Den Haag over een militair ingrijpen in Syrië neemt af. De PvdA ziet voortgang in het internationale politieke overleg in Wenen over Syrië door de aanslagen in Parijs. Militaire actie van Nederland in Syrië komt daarmee dichterbij. De VVD is al sinds het najaar van 2014 voorstander van een uitbreiding van de bombardementen op Isis-stellingen van Irak naar Syrië en eist nu eveneens een gezamenlijke militaire aanpak.

'De VVD is sinds het begin van onze strijd tegen Isis tegen de zelfopgelegde beperking dat wij hen alleen aanvallen boven Irak', zegt Kamerlid Han ten Broeke, defensiewoordvoerder van de VVD-fractie. 'Wie Isis wil terugdringen en verslaan, moet ze ook op de helft willen raken waar ze het sterkst is. Maar dat kan alleen in de internationale coalitie en met een gezamenlijke militaire strategie die niet alleen wil vergelden, maar ook kan verslaan.'

Lees het hele artikel op FD.nl (betaald)

Leeuwarder Courant: Nederland nog niet toe aan acties in Syrië

Vier Nederlandse F-16's bestrijden IS momenteel alleen in Irak. „Vier Nederlandse vliegtuigen die in hun eentje IS-bolwerk Raqqa aanvallen, dat heeft niet zoveel zin”, zegt VVD'er Han ten Broeke. Alleen Amerikanen, Fransen en een enkel Arabisch land bombarderen IS nu in Syrië. Net als in Irak moet er volgens Ten Broeke ook een brede coalitie komen voor Syrië. „En dat is nog niet zo ver.”

Lees het hele artikel in de Leeuwarder Courant of via Blendle (€ 0,09)