Extra 35 miljoen voor opvang in de regio

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Wednesday, November 18 2015.

IN WNL Goedemorgen Nederland te gast Tweede Kamerleden Michier Servaes (PvdA) en Han ten Broeke (VVD) over de nasleep van de aanslagen in Parijs. Tevens over hun voorstel dat ze vandaag indienen voor jaarlijks 35 miljoen euro extra uit te trekken voor opvang in de regio van vluchtelingen uit Syrië.

Kijk hier de uitzending terug: Deel 1 Deel 2

Lees ook:

RTL Nieuws Regeringspartijen trekken 35 miljoen uit voor opvang in de regio

Er komt extra geld voor opvang van vluchtelingen in de eigen regio. VVD en PvdA hebben de handen ineen geslagen en besteden 35 miljoen euro voor de bouw van opvangkampen, voedselvoorziening en onderwijs.

De twee partijen dienen het voorstel vandaag in bij het debat over de begroting. VVD en PvdA zijn het vaak oneens als het om buitenlands beleid gaat, maar nu trekken ze samen op.

In de regio houden

"Er komt elk jaar 35 miljoen extra beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen, met name in landen rond Syrië", zegt PvdA-Kamerlid Michiel Servaes. "Dat geldt moet helpen om vluchtelingen in de eigen regio te houden."

Volgens zijn VVD-collega Han ten Broeke gaat een deel van het geld naar instabiele landen om hen te helpen bij het verbeteren van de rechtspraak en de persvrijheid.

Kijk hier het fragment terug (vanaf 4.50 min.)