De 7e Europese Innovatietop in het Europees Parlement: naar een 'Pact voor Innovatie'

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Monday, December 7 2015, 1:24.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Het Europees Parlement staat deze week in het teken van innovatie: vandaag start namelijk de Europese Innovatietop.Tijdens deze 7e top komen politici, beleidsmakers, ondernemers en overheden samen om de weg voor innovatie vrij te maken. Dit jaar zullen er meer dan 1200 bezoekers aanwezig zijn!

Er vinden tientallen evenementen plaats. Zo gaan er vier eurocommissarissen met de deelnemers in de debat en zijn er bijeenkomsten over start-ups, innovatie in landbouw en de nieuwste zorgtechnologieën.

Als voorzitter van het platform Knowlegde4Innovation host ik een aantal van deze bijeenkomsten in het Europees Parlement.

Ik leid onder andere de officiële openingsceremonie vanavond. Tijdens de Europese Innovatietop van vorig jaar spraken we over een "mandaat voor innovatie in Europa", dit jaar leggen we de basis voor het "Pact voor Innovatie". We zetten dus nieuwe stappen. Het "Pact voor Innovatie" moet leiden tot een intensievere en effectievere samenwerking op het gebied van innovatie tussen lokale overheden, ondernemers uit de regio en kennisinstellingen. Innovatie leg je immers niet vanuit Brussel op, maar moet vanuit de regio ontstaan. Daar liggen de kansen. Dit is bovendien hard nodig: innovatie is immers nog steeds de basis voor concurrentiekracht en werkgelegenheid.

  • • 
    Klik hier voor het programma van de Europese Innovatietop
  • • 
    Voor meer informatie, volg mij op Twitter via @LvNistelrooij