Woensdag 6 januari op bezoek bij winnaar tekenwedstrijd EU-kalender in Oost-Souburg

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Monday, January 4 2016, 1:13.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Mirre Kruk (11 jaar) van Basisschool Het Kompas in Oost-Souburg heeft met haar tekening een plek gekregen in de kalender voor 2016 van de CDA-delegatie in het Europees Parlement.

Ik heb haar tekening uitgekozen om de provincie Zeeland te vertegenwoordigen op de kalender. Op woensdag 6 januari aanstaande ga ik langs basisschool het Kompas om de kalender persoonlijk te overhandigen en de winnares te feliciteren.

Dit jaar staat de kalender van de CDA-delegatie in het Europees Parlement in het teken van de hoofdsteden in Europa. Groep 8 van basisschool het Kompas had de opdracht gekregen om tekeningen te maken van de hoofdstad van Bulgarije, Sofia. In verschillende provincies van ons land hebben schoolkinderen meegedaan, op de kalender staan ook tekeningen van Berlijn, Madrid en Stockholm.

Binnen de CDA-delegatie vertegenwoordig ik de provincies Noord-Brabant en Zeeland en daarom vroeg ik twee scholen uit deze provincies om tekeningen op te sturen. De tekeningen waren stuk voor stuk erg creatief en gaven ook een goed beeld van een Europese hoofdstad. Bij de selectie keek ik vooral naar de originaliteit van de tekeningen. De tekening van Mirre viel op door de mooie weergave van de traditionele Bulgaarse kleding.