Time to start-up!

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Thursday, February 4 2016, 1:24.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Deze week is de start-up week in Europa, een initiatief van de Europese Commissie en Startup Europe. Verschillende evenementen worden georganiseerd om de ondernemersgeest te stimuleren in Europa. Regio's spelen hierin een centrale rol. In steden en regio's, verspreid over alle Europese landen, komen ondernemers en vertegenwoordigers bijeen. Het doel is om tot een gezamenlijke aanpak te komen en meer samenwerking te creëren tussen start-ups en hun regio's.

Start-ups zijn essentieel voor economische groei, innovatie en banen in Europa. Vooral als start-ups over de Europese grenzen heen kunnen uitbreiden. Van start-ups naar scale-ups dus. In het Verenigd Koninkrijk zorgt 1% van de scale-ups voor maar liefst 38% van de groei en 68% van de banen.

Helaas zijn er nog veel barrières. Denk aan de financieringsmogelijkheden en regelgeving. Veel start-ups redden het daardoor niet. Ze blijven klein of gaan binnen een jaar failliet. Tijd om daar verandering in te brengen. Ook Europese start-ups moeten uiteindelijk kunnen uitbreiden. De start-up week in Europa is daarom een goede stap om hier aandacht voor te vragen.

Vooral omdat het uitgaat van zowel een Europese aanpak als een regionale aanpak. Lokale acties kunnen initiatiefnemers in eerste instantie over de streep trekken om te gaan ondernemen. Een gezamenlijke Europese aanpak leidt er vervolgens toe dat start-ups, scale-ups worden en zo economische groei stimuleren.

Klik hier voor meer informatie over de start-up week Europe.