D66 en PvdA willen extra sancties tegen Rusland

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Tuesday, February 9 2016.

D66 en de PvdA overwegen extra sancties tegen Rusland. In het Westen van Syrië wint president Assad met behulp van de Russen steeds meer terrein terug.

Clusterbommen

Volgens Human Right Watch bombardeert Rusland elke dag met clusterbommen. Maar Rusland ontkent dat er burgerslachtoffers vallen. Han ten Broeke (VVD): "Ik geloof dat de Russen vandaag nog bij monde van de woordvoerder van Poetin, de heer Petrov, hebben aangegeven dat er geen enkel bewijs is dat er burgerdoden vallen als gevolg van hun ingrijpen. Dat is een bizarre bewering. Ik zie de berichten van Human Rights Watch elke dag en ik volg die rapporten."

VVD milder

Ten Broeke van de VVD vreest dat men het binnen Europa niet eens is met meer sancties. "Zowel van Franse als van Duitse zijde zie je van officials al de eerste geluiden om die sancties weer in de zomer te gaan verlichten. Ik ben nog niet toe aan één van beide conclusies. Ik denk dat het sanctiepakket zoals we het hebben zwaar en goed is. Dat het effect heeft en dat het de Russen langzamerhand in de economische problemen brengt. En dat is precies wat we beogen. Nu nog de politieke gevolgen ervan", zegt VVD'er Ten Broeke.

Lees hier het hele artikel