Vragen over het lot van gewonde Koerden in de Turkse stad Cizre

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Friday, February 12 2016.

Vragen van het lid Ten Broeke (VVD) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het lot van gewonde Koerden in de Turkse stad Cizre (ingediend 12 februari 2016).

Vraag 1

Herinnert u zich uw antwoorden op de Kamervragen van het lid Van Bommel (SP) over de situatie in de Turkse stad Cizre (2016.5257)?

Vraag 2

Wat is het lot van de in de kelder vastzittende Koerden? Zitten zij nog steeds vast in het kruisvuur tussen PKK-strijders en speciale eenheden van het Turkse leger? Om hoeveel personen gaat het? Hoeveel zijn daarvan momenteel nog in leven?

Vraag 3

Wat is inmiddels ondernomen om deze personen te bevrijden uit hun benarde positie? Zijn er pogingen gedaan om noodzakelijke medische zorg aan hen te verlenen? Zijn die pogingen succesvol geweest? Graag een toelichting.

Vraag 4

Is er binnen de intensieve contacten tussen Europa, Nederland en Turkije, met name gericht op de vluchtelingenproblematiek, aandacht voor deze kwestie? Hebben de EU en Nederland bij Turkije aangedrongen op het bieden van hulp aan de vastzittende Koerden in Cizre? Zo ja, op welke manier en wat is het resultaat daarvan geweest? Zo nee, waarom niet en is de minister van plan dit alsnog te doen? Graag een toelichting.