‘Politiek in de Pol’ met Han ten Broeke en Onno van Veldhuizen

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Thursday, February 25 2016.

Het VVD-Kamerlid Han ten Broeke en de burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, zijn te gast in de tweede aflevering van de talkshow 'Politiek in de Pol', op zondag 6 maart in Diepenheim. Zij zullen beiden het gesprek aangaan met presentator Hans Verbeek, met elkaar én met het publiek.

Columniste is Alexa Gratama uit Delden, werkzaam in de rechtspraak en publicist in onder meer de Volkskrant. Het duo B&O zorgt voor de muzikale omlijsting.

Met deze gasten borduurt 'Politiek in de Pol' voort op het grote succes van de eerste aflevering, begin februari. Niet alleen was de zaal toen volledig uitverkocht, maar ook was er veel landelijke media-aandacht voor de aankondiging van minister Kamp (Economische Zaken), dat hij na de volgende verkiezingen niet meer terugkeert in de landelijke politiek.

In de tweede aflevering van 'Politiek in de Pol' is het VVD-Tweede Kamerlid Han ten Broeke, uit Delden, te gast. Hij houdt zich namens zijn fractie in de Tweede Kamer bezig met het buitenlandbeleid. Met hem zal het gesprek vooral gaan over de actuele internationale ontwikkelingen, zoals Syrië en het referendum over Oekraïne.

De regionale politieke gast is dit keer de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen (D66). Hij is, behalve burgemeester, ook 'de baas van Twente'. Wat trof hij aan, toen hij enkele maanden geleden in deze functie begon? En wat kan hij doen om Twente verder te versterken?

Deze, en andere, vragen komen aan de orde bij de tweede aflevering van ‘Politiek in de Pol’, op zondag 6 maart vanaf 17 uur in Diepenheim.

In de nieuwe talkshow ‘Politiek in de Pol’ is telkens een Haags politicus te gast, alsmede een politicus uit de regio. De presentatie is in handen van Diepenheimer Hans Verbeek, voormalig politiek verslaggever voor BNR Nieuwsradio, tegenwoordig lobbyist voor Twente in Den Haag.

‘Politiek in de Pol’ is een initiatief van de Stichting De Heerlijckheid Diepenheim.

‘Politiek in de Pol’ wordt elke eerste zondag van de maand georganiseerd, direct aansluitend op de Heerlijcke Markt in Diepenheim.

Let op: op zondag 6 maart vindt ‘Politiek in de Pol’ plaats in het Ottenhuis, tegenover Cultuurcentrum De Pol, aan de Raadhuisstraat te Diepenheim.

Kaarten à € 5,00 kunnen worden gereserveerd via herbergdepol.nl/tickets of ter plekke worden gekocht bij Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 te Diepenheim.

Herberg de Pol