"Rusland heeft zich een weg naar de onderhandelingstafel gebombardeerd"

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Tuesday, March 15 2016.

De Russische president Poetin kondigde gisteren aan dat het grootste deel van de Russische strijdkrachten zich vandaag al terugtrekt uit het door oorlog geteisterde land. De marine- en luchtmachtbases die Rusland in Syrië gebruikt, blijven functioneren zoals die dat eerder ook deden.

De terugtocht van Rusland is goed nieuws voor de Syrische mensen in Aleppo en Homs, zegt VVD-Kamerlid Han ten Broeke, al moet hij nog zien wat de Russen daadwerkelijk gaan doen. "Eerst zien, dan geloven. We hebben vaker gezien dat aankondigingen niet werden nagekomen."

Volgens Ten Broeke heeft Rusland "zich een weg naar de onderhandelingstafel gebombardeerd." Ten Broeke: "De Russen dicteren nu wat er gebeurt bij de vredesonderhandelingen. Zo willen ze een federalisering van Syrië, wat inhoudt dat het land wordt opgedeeld. En in Moskou wordt ook de pensioenregeling van Assad bepaalt, laten we het zo zeggen."

Luister hier het fragment terug

Lees het hele artikel op BNR

Ook in WNL Goedemorgen Nederland een reactie van Han ten Broeke op het plotselinge besluit van Rusland om zich terug te trekken uit Syrië.

Kijk hier het fragment terug (vanaf 5 min.)