Werkbezoek Martinique: verafgelegen regio van de EU

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Wednesday, March 30 2016, 1:05.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Als coördinator namens de EVP/CDA voor de Commissie Regionaal Beleid in het Europees Parlement, breng ik deze week een werkbezoek aan Martinique. Martinique is een verafgelegen regio, één van de zogenaamde ultraperifere gebieden van de Europese Unie. Het is een departement van Frankrijk en hoort dus bij de EU. Voor de ontwikkeling van Martinique zijn de regionale ontwikkelingsfondsen belangrijk. Om net zoals in Europa economische en sociale verschillen tussen regio´s te verkleinen.

We gaan deze week onder andere langs bij de landbouwkamer, waar we spreken over het inzetten van de fondsen voor het verbeteren van landbouw in deze verafgelegen regio. Ook brengen we een bezoek aan bedrijven die zich richten op recycling, het hergebruiken van plastic, maar ook op zuinigere manieren van transport. Hier gaan we in op het verminderen van uitstootgassen en op de uitkomsten van COP21 in Parijs voor regio´s zoals Martinique.

Bovendien zullen we, naast deze bezoeken aan de werkvloer, ook spreken met vertegenwoordigers van Martinique. Vooral over het inzetten van de structuurfondsen, de voorwaarden en de rol die voor lokale en regionale autoriteiten is weggelegd.