'Schokkend dat initiatiefnemers verdrag niks interesseert'

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Thursday, March 31 2016.

Han ten Broeke (VVD) vindt het 'schokkend' dat de initiatiefnemers voor het referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne het verdrag helemaal niets interesseert. "Daar betaalt de belastingbetaler miljoenen voor voor."

"Ik hoop dat de kiezer doorheeft dat de initiatiefnemers een initiatief hebben genomen dat ze eigenlijk helemaal niks interesseert. Dat is schokkend", aldus VVD-Kamerlid Han ten Broeke in het opinieprogramma Dunk. Ten Broeke reageerde op de uitlatingen van historicus Arjan van Dixhoorn. Die zei vanochtend in de NRC: "Oekraïne kan ons natuurlijk niets schelen." In plaats daarvan moet de Europese Unie kapot.

"Daar betaalt de belastingbetaler twintig miljoen euro voor. Ik vind het onthutsend om te zien wat het hen werkelijk waard is", zei Ten Broeke over het referendum dat op 6 april gehouden wordt. De organisatie van het referendum kost de overheid twintig miljoen euro. Nog eens twintig miljoen is er uitgegeven aan subsidies.

Joram van Klaveren (VNL), die met Ten Broeke in Dunk in debat ging, kon het wel begrijpen. "Ze hebben aangegeven dat er primair vanuit Nederlands belang moet worden gehandeld. Het is ook in het Nederlands belang om op termijn uit de politieke unie te treden."

Kijk op Dunk de uitzending terug