Uitnodiging: bijeenkomst 26 april voor meer solidariteit tussen generaties

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Friday, April 15 2016, 1:40.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

In 2060 zijn er twee werkenden voor één gepensioneerde. Voor iedere twee mensen die straks stoppen met werken, is er maar één jongere die begint met werken. Dit heeft nu al invloed. In steden groeit het bevolkingsaantal, terwijl in plattelandsgebieden steeds meer mensen - vooral jongeren - vertrekken. De verschillen zijn groot. Vooral op het platteland ontbreekt een sociaal vangnet voor ouderen. Voor mij en mijn collega's in het Europees Parlement is dit een wake-up call. We kunnen ouderen onder meer ondersteunen door het creëren van meer solidariteit en begrip tussen generaties.

Om ouderen en jongeren bij elkaar te brengen én van elkaar te leren, organiseer ik samen met AGE Platform Europe en de European Youth Forum een bijeenkomst op 26 april in het Europees Parlement (14:00-16:00). Tijdens deze bijeenkomst zullen zowel jongeren- als ouderenorganisaties aan het woord komen. Ook zullen initiatieven als Stadsdorpen (Nederland) en het vrijwilligersnetwerk Volonteurope goede voorbeelden delen.

Wat kan uw regio of stad doen? Praat mee met ons op deze dag!

  • U kunt zich hier opgeven
  • Het programma van deze bijeenkomst vindt u hier
  • Over meer solidariteit tussen generaties heb ik voor Parliament Magazine een artikel geschreven. U kunt dit artikel hier lezen.