Reactie D66′er Schaake op debat met Canadese minister Freeland

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Wednesday, April 20 2016, 1:59.

Vandaag sprak de internationale handelscommissie van het Europees Parlement met de Canadese minister voor Handel Chrystia Freeland. Canada en de EU hebben de onderhandelingen over een handelsverdrag net afgerond, maar dat moet nog worden geratificeerd.

D66-Europarlementariër Marietje Schaake reageert:

“Canada is de sterkste bondgenoot van de EU, zeker na de vorige verkiezingen waarbij de liberale regering van Justin Trudeau is aangetreden. Het verdrag met de Canadezen versterkt onze onderlinge samenwerking in een snel veranderende wereld zodat we samen het op regels gebaseerde handelssysteem kunnen bestendigen.”

Schaake wil dat de ratificeringsprocedure zo snel mogelijk van start gaat:

“De verdragstekst ligt er en we moeten nu zorgen dat Europeanen en Canadezen zo snel mogelijk de positieve effecten gaan voelen. Daarvoor moeten aan beide kanten van de oceaan stappen worden gezet om het verdrag te ratificeren en in werking te laten treden. Het verdrag zal het makkelijker te maken om te handelen met Canada, een land met een BBP groter dan dat van Rusland en een hoogopgeleide, relatief rijke en ontwikkelde bevolking. Daarmee is het een ideale afzetmarkt voor Europese producten en diensten en een betrouwbare handelspartner.”

Meer over CETA:

29-02-2016: ‘D66 blij met nieuwe afspraken handelssamenwerking Canada’

Tags: Buitenlandse Zaken, handel, Internationale Handel

Laat opmerkingen en commentaar formulier

Tonen geen opmerkingen en commentaar formulier

Geen reacties

Breng de conversatie op gang door op dit artikel te reageren!

Schrijf een reactie

Naam *

E-mail (wordt niet gepubliceerd) *

Website

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: