D66 blij met vereenvoudigen ICT-handel

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Wednesday, June 8 2016, 2:00.

Vandaag stemt het Europees Parlement in met de uitbreiding van het zogenaamde Information Technology Agreement, die eind vorig jaar werd gesloten tussen 25 leden van de Wereldhandelsorganisatie, waaronder de EU. Onder dit verdrag worden de tarieven op 201 ICT producten afgeschaft om de handel daarin te vereenvoudigen. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld GPS, spelcomputers, touchscreens of luidsprekers, de handel in deze producten bedraag jaarlijks één biljoen euro.

D66-Europarlementariër Marietje Schaake reageert:

“Het is goed dat we de handel in ICT producten vergemakkelijken omdat die in onze vergaande gedigitaliseerde economie steeds belangrijker worden. De handel in deze producten is al groot maar kan door dit verdrag groeien. Dat is goed voor banen en groei en bovendien kan het afschaffen van tarieven leiden tot lagere prijzen voor de consument. Daarnaast kunnen we er zo voor zorgen dat deze producten makkelijker beschikbaar worden in landen waar de digitalisering nog niet zover gevorderd is als in Europa of Amerika en dat is weer goed voor de ontwikkeling van die landen.”

“Digitalisering en het internet hebben de manier waarop handel wordt gedreven vergaand veranderd. Veel mensen denken daarbij aan handel in data en de digitale dienstverlening van bedrijven als Google of Facebook, maar er is ook een fysiek element. Die handel in data kan slechts plaatsvinden als mensen ook daadwerkelijk de ICT producten hebben om toegang te krijgen tot het internet of om gebruik te maken van de diensten die digitaal kunnen worden aangeboden. Daar zal dit verdrag aan bijdragen.”

Tags: Digitale Agenda, Europees Parlement, handel

Laat opmerkingen en commentaar formulier

Tonen geen opmerkingen en commentaar formulier

Geen reacties

Breng de conversatie op gang door op dit artikel te reageren!

Schrijf een reactie

Naam *

E-mail (wordt niet gepubliceerd) *

Website

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: