VVD: ‘Caribische eilanden moeten zich voorbereiden op Venezolaanse migranten’

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Thursday, June 30 2016, 13:48.
Auteur:
Han ten Broeke

Vorige week zagen we op televisie het hartverscheurende verhaal van een Venezolaanse vader die met tranen in zijn ogen vertelde hoe hij zijn kinderen niet meer kon voeden. Zijn verhaal is helaas niet uniek. Het is een enorme puinhoop in Venezuela. Aan alles is een tekort in het land: voedsel, water, stroom en ook basismedicijnen als aspirines zijn nauwelijks te krijgen. Telefoneren is bemoeilijkt door het platgaan van de grootste binnenlandse netwerken. In de chaos floreert zware criminaliteit.

Steun voor Maduro brokkelt snel af. Hij verloor al parlementsverkiezingen. En waar in december nog op 22% van de bevolking positief was over de president, is dit inmiddels teruggezakt naar 15 procent. Bijna driekwart van de Venezolanen wil dat hij direct aftreedt en wil dat afdwingen met een referendum. Maduro reageerde zoals we de socialistische leiders in Venezuela kennen: met de noodtoestand, arrestaties van oppositieleiders en grof geweld door ordetroepen.

Illegale Venezolaanse migranten

In Nederland halen deze gebeurtenissen tot nu toe maar mondjesmaat het nieuws, maar de gevolgen zijn al langer merkbaar in het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Het is maar een klein stukje - een kleine 30 kilometer - vanaf Venezuela naar de eilanden.

Lees het hele artikel op The Post Online