Kans op geld uit Deltafonds voor sluizen Kornwerderzand

Source: A. (Aukje) de Vries i, published on Thursday, July 7 2016, column.

De VVD wil dat gekeken wordt of binnen het Deltafonds een landelijke bijdrage geleverd kan worden aan het sluizen bij Kornwerderzand. De verruiming hiervan kan grote positieve gevolgen hebben voor de regionale economie en de positie van de maritieme sector.Daarom heeft de VVD vandaag een motie ingediend.

Het is goed dat er geïnvesteerd wordt in de bruggen van de Afsluitdijk en dat er een oplossing komt voor de vele storingen. De VVD heeft daar al veel aandacht voor gevraagd. Daarnaast wil de VVD kansen pakken, zoals uit dit Deltafonds, om een bredere sluis Kornwerderzand te realiseren. Dit is een mooi regionaal project dat goed is voor de economie en voor banen.

Lees hieronder de VVD-motie Kornwerderzand:

De Kamer;

Gehoord de beraadslaging;

Constaterende dat de verruiming van de sluizen bij Kornwerderzand een belangrijke bijdrage kan leveren aan de regionale economie en positie van de maritieme sector;

Constaterende dat het Rijk ruimtelijke inpassing mogelijk heeft gemaakt bij de renovatie van de Afsluitdijk;

Constaterende dat het een regionaal project is, waarvoor landelijke subsidie wordt gevraagd;

Constaterende dat binnen het Deltafonds ruimte is voor ‘meekoppelkansen’ die ook voor economische versterking ingezet zouden kunnen worden.

Verzoekt de regering om binnen het Deltafonds, onder de noemer meekoppelkansen na te gaan of het mogelijk is om een landelijke bijdrage aan het regionale project “sluizen Kornwerderzand” te leveren

Verzoekt de regering de Kamer hierover voor de begrotingsbehandeling 2017 te informeren.

En gaat over tot de orde van de dag.

Visser (VVD)

Aukje de Vries (VVD)

Jacobi (PvdA)

Monasch (PvdA)

Van Helvert (CDA)