Kamerleden ergeren zich aan Turkse Nederlanders

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Sunday, July 17 2016.

Kamerleden ergeren zich groen en geel aan de reactie van Turkse Nederlanders op de mislukte staatsgreep. De feestvierders laten volgens de politici zien dat ze slecht geïntegreerd zijn.

„Deze mensen juichen dus in Nederland voor de schaduwkanten van Turkije en importeren het sektarisme van het Midden-Oosten dat wij in ons land kunnen missen als kiespijn”, zegt VVD-Kamerlid Ten Broeke.

Juichende aanhangers van Erdogan verzamelden zich in Rotterdam en vierden diens ’overwinning van de democratie’. In dat feestgedruis richtten de Turken zich op de cameraploeg van de NOS die alleen maar leugens zou uitzenden. „Afschuwelijk”, vindt SP-Kamerlid Karabulut. „Hiermee vier je geen democratie, integendeel.” Volgens Ten Broeke past dit in het straatbeeld van Istanbul of Ankara. „Niet in dat van Rotterdam of Amsterdam.”

’Ons land’

De feestvierende Turkse Nederlanders hebben het over ’ons land’ als ze het over Turkije hebben en zwaaien met de rode vlaggen van datzelfde land. „Dit is Nederland. Niet Turkije”, twittert PVV-leider Wilders daarover. Zijn partijgenoot, Kamerlid Bosma, denkt dat zulk vertoon met Nederlandse vlaggen niet getolereerd zou worden. Dan zou de NPO volgens hem „twee weken aan het schuimbekken” zijn over ’extreem-rechts’ en ’nationalisme’.

Telegraaf.nl