Een kijkje in de wondere wereld van Silicon Valley

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Wednesday, July 20 2016, 1:23.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Deze week ben ik samen met 14 Europarlementariërs in Silicon Valley; de meest succesvolle TechHub in de wereld. Wat is de aantrekkingskracht van deze hightech innovatieregio? Door veel start-ups te bezoeken en gesprekken hierover te voeren, proberen we daar een antwoord op te vinden.

Dag 1: Tijdens mijn eerste dag in Silicon Valley hebben we veel interessante bedrijven bezocht, waaronder Intel, Cisco, eBay, Apple en Sky Ventures. De rondleiding aan Ericsson sprong er voor mij uit. Dit is het oudste bedrijf in Silicon Valley en bovendien Europees. Het is een bedrijf dat veel mogelijkheden biedt voor de ontwikkeling van 'Internet of things'. Bekijk dit filmpje voor een korte impressie van de dag.

Dag 2: Vandaag stonden Stanford University, AT&T, Facebook, SAB Labs en Samsung op het programma. Wat heb ik opgemaakt uit deze bezoeken? Er is in Europa te weinig focus op artificiële intelligentie. Daar moet meer op in gezet worden. Daarnaast moet er meer aandacht komen voor hoe innovaties daadwerkelijk ingezet kunnen worden voor echte producten. Als het bij innovaties alleen bij ideeën blijft, dan ontstaat er geen toegevoegde waarde. Tot slot moeten we rekening houden met het feit dat er in de toekomst meer toegevoegde waarde in software zal zitten. Daarmee wordt hardware steeds minder relevant. Bekijk hier mijn fimpje tijdens het bezoek aan Facebook.