Deze week

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Monday, September 26 2016, 2:19.

Dinsdag 27 september

De workshop wordt mede georganiseerd door de European Parliament Digital Agenda Intergroup.

  • Turkije: in het Europees Parlement organiseer ik een discussie met Erol Önderoğlu, sinds 1996 de vertegenwoordiger van Reporters Without Borders in Turkije, over de vrijheid van de media in Turkije sinds de couppoging. Önderoğlu heeft in juni tijdelijk vastgezeten op verdenkingen van "terrorist propaganda", zijn proces begint op 8 november.

Woensdag 28 september

Donderdag 29 september

  • China: ik ben in Berlijn om te spreken op het European China Forum, georganiseerd door de European Council on Foreign Relations, over de relatie tussen de EU en China.
  • Digitale agenda: Daarnaast breng ik een bezoek aan het hoofdkantoor van SoundCloud in Berlijn, om te praten over de digitale interne markt.

Zaterdag 1 oktober

  • Defensie: ik ben een van de sprekers op de jaarlijkse D66 Defensiemiddag in Rotterdam. De discussie zal gaan over de urgente politieke keuzes die gemaakt moeten worden ten aanzien van defensie in het snel veranderende politieke landschap. Andere sprekers zijn Generaal Tom Middendorp (Commandant der Strijdkrachten), professor Wolfgang Wagner (Universiteit van Amsterdam), Salima Belhaj (Tweede Kamerlid D66) en Herman Schaper (Eerste Kamerlid D66).