Buk-raket uit Rusland haalde MH17 neer

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Wednesday, September 28 2016.

De Buk-raket die het toestel van vlucht MH17 op 17 juli 2014 neerhaalde, kwam uit Rusland. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het internationale strafrechtelijk onderzoek naar de vliegramp in Oekraïne, zegt officier van justitie Fred Westerbeke.

"Vandaag is een heel belangrijke stap gezet", aldus Ten Broeke. "Het net sluit zich rond de daders, maar wel tergend langzaam. We weten nu wat er is gebeurd en hoe het is gebeurd, maar nog niet door wie. Dat wordt opnieuw een zaak van de lange adem. Maar op basis van het indrukwekkende werk dat men al heeft gedaan, verdient het JIT hierbij ons vertrouwen. En de uiteindelijke berechting van de daders is het geduld waard.''

Lees het hele artikel op trouw.nl

Lees ook:

Elsevier.nl Politiek wil druk op Rusland

,,Het net sluit zich rond de daders, maar wel tergend langzaam”, concludeerde VVD’er Han ten Broeke.

Volkskrant.nl Binnenhof voert voor het eerst druk op richting Rusland over MH17

VVD'-Kamerlid Han ten Broeke 'hoopt dat de internationale gemeenschap de handen ineen slaat om druk uit te oefenen op alle betrokken landen, ook Rusland, om mee te werken aan het vervolgonderzoek.' Volgens hem kunnen de voorgaande conclusies van Rusland over de oorzaak van de ramp na het JIT onderzoek 'van tafel worden geveegd'. De VVD 'er wil onder meer van premier Rutte weten 'wat het kabinet kan doen om daders te vinden en of ze al ideeën hebben over een berechtingsmechanisme'.