Deze week

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Tuesday, November 8 2016, 2:14.

Buiten mijn parlementaire activiteiten neem ik deze week deel aan:

Maandag 7 november

  • Digitale Economie: een rondetafelgesprek over “Algorithmic accountability and transparency”. De livestream is hier terug te kijken.
  • Internationaal veiligheidsbeleid: de 33e internationale workshop over internationale veiligheid in Parijs, georganiseerd door het Center for Strategic Decision Research in samenwerking met de NAVO, de Franse regering en het Amerikaanse ministerie van defensie. In het panel over de strijd tegen IS/Daesh en de rol van cyberterrorisme spreekt o.a. ook de permanente vertegenwoordiger van Turkije bij de NAVO.

Dinsdag 8 november

  • Conflictmineralen: workshop in samenwerking met het Ministerie voor Buitenlandse Zaken over de Conflictmineralenverordening en het European Partnership for Responsible Minerals.
  • Global Strategy: de Commissie Buitenlandse Zaken (AFET) debatteert met EU-buitenlandchef Mogherini over de implementatie van de in juni gepubliceerde "EU Global Strategy". De discussie is hier live te volgen.
  • Innovatie: rondetafelgesprek over digitale innovatie en het gebruik van digitale platforms. Sprekers zijn o.a. Geoff Mulgan (NESTA), Antonella Passani (T6 Ecosystems), Josef Prusa (Prusa Printers), Fabrizio Sestini (DG-Connect) en Marleen Stikker (Waag Society).
  • US Election Night Nieuwspoort: Schaake neemt deel aan twee paneldiscussies tijdens de US election night georganiseerd door het Haagsch College in Nieuwspoort.

Woensdag 9 november

  • Internationale Handel: de Commissie Internationale Handel (INTA) organiseert een hoorzitting over de toekomst van het Europees internationaal handelsbeleid. Sprekers zijn o.a. Eurocommissaris Cecilia Malmström, Karl Brauner (WTO), Jeffrey Franks (IMF), Joakim Reiter (UNCTAD) en Paul Brenton (World Bank). De discussie is hier live te volgen.

Donderdag 10 november

  • Turkije: de Commissie Internationale Handel (INTA) discussieert over een nieuw handelskader tussen de EU en Turkije met het oog op de verbetering van de bilaterale handelsbetrekkingen en de modernisering van de douane-unie.
  • US elections I: lunchdebat georganiseerd door de Heinrich-Böll-Stiftung over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Andere sprekers zijn Professor Kerremans (Universiteit Leuven) en David Herszenhorn (Politico).
  • US elections II: paneldiscussie "After Obama: prospects for transatlantic affairs" georganiseerd door het European Policy Centre (EPC) over de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Andere deelnemers zijn Peter Chase (German Marshall Fund), Teri Schultz (freelance journalist) en Giovanni Grevi (EPC).

Vrijdag 11 november - zondag 13 november

  • World Economic Forum: de eerste jaarlijkse vergadering van de Global Future Councils van het World Economic Forum (WEF) in Dubai. Schaake is een WEF Young Global Leader en maakt onderdeel uit van de Global Future Council on the Future of Digital Economy and Society.