Deze week

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Monday, November 14 2016, 2:20.

Buiten mijn parlementaire activiteiten neem ik deze week deel aan:

Maandag 14 november

  • Mensenrechten: de Commissie Buitenlandse Zaken (AFET) stemt over het rapport over de situatie van mensenrechten in de wereld in 2015.

Dinsdag 15 november

  • Markteconomie status China: roundtable met Professor Francois Godement (European Council on Foreign relations). In december moet de Europese Unie komen met een strategie over het wel of niet verlenen van de status markteconomie aan China. Dit besluit zal grote impact hebben op de relatie tussen de EU en China.

Woensdag 16 november

  • VS Presidentsverkiezingen: rondetafelgesprek bij het Transatlantic Policy Network (TPN) over de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de gevolgen daarvan voor de EU, met Bruce Stokes (director Global economic attitudes bij Pew Research Center).

Donderdag 17 november

  • Digitale handel: debat over de prioriteiten voor digitale handel. Eurocommissaris Malmström geeft een keynote speech die wordt afgesloten met een Q&A. Daarna is er een panel met Andreas Tegge (SAP AG), Hosuk Lee Makiyama (ECIPE), Maryant Fernández Pérez (EDRi), Susan Ariel Aaronson (George Washington University), Hamid Mamdouh (WTO).
  • VS Presidentsverkiezingen: panel over de gevolgen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, georganiseerd door Trans-Atlantic Business Council. Andere sprekers zijn Stuart Eizenstat, Miriam Sapiro en Jan Halpers-Hayes.

Vrijdag 18 november

  • Model Europees Parlement: opening van de eerste editie van de West Europese conferentie van het Model European Parliament (WEMEP2016) in Den Haag. Een conferentie georganiseerd voor en door jongeren met focus op West-Europa.