Straatsburg deze week 21-24/11

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Friday, November 25 2016.

Deze week in Straatsburg werd geopend met een grondig debat over de situatie in Turkije. Het Europees Parlement heeft verklaard dat de EU een duidelijke boodschap moet uitsturen naar Turkije. De mogelijke herinvoering van de doodstraf is een brug te ver. Want het gaat in tegen de waarden van de Europese Unie.

De jongste tijd is er veel ongerustheid en verontwaardiging geweest over de verschillende arrestatiegolven onder soldaten, politieagenten, journalisten en democratisch verkozen politici. Ik deel de bezorgdheid, maar tegelijkertijd weet ik niet of het afbreken van gesprekken een goede zaak is. Een belangrijke les in onderhandelen stelt het volgende: “Loop niet van de onderhandelingstafel weg als je niet zeker weet of je gesprekspartner je tegenhoudt”. Door weg te lopen van de dialoog, lossen we de problemen niet op.

Op 22 november heeft de Europese Commissie haar Met dit initiatief wil de Commissie startende ondernemers in Europa steunen. Lambert van Nistelrooij: Start-ups and scale-ups zijn van vitaal belang in de digitale interne markt. Daarom moeten wij hen de kans bieden hun potentieel waar te maken. Zij creëren de jobs, de groei en de belastinginkomsten van morgen. Lees er hier verder over voor een uitgebreidere reactie.