Politico zet Amsterdamse Marietje Schaake op lijst invloedrijke Europeanen

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Wednesday, December 7 2016, 2:20.

D66'er Marietje Schaake is op achttien anderen na de meest invloedrijke Europeaan van het jaar.

Door: Het Parool 7 december 2016, 10:52

Dat zegt althans de Europese redactie van de gezaghebbende Amerikaanse website Politico. Het medium zet de europarlementariër uit Amsterdam op plek negentien van haar 28 namen tellende 'class of 2017, The 28 people who are shopping, shaking and stirring Europe'.

Schaake wordt geroemd om haar Twitter-gedrag. "Een zeldzaam voorbeeld van een politica die bereid is onderwerpen in real time en volledig openbaar met het publiek te delen", schrijft Politico.

"Terwijl liberalisme het in Nederland en in de rest van Europa moeilijk heeft, blijft Schaake een stem voor vrije markten en een grenzeloze wereld." Opmerkelijk: volgens het bijgaande profieltje zingt Schaake's naam rond als kandidaat voor het ministerschap van Buitenlandse Zaken.

De lijst van Politico wordt aangevoerd door Sadiq Khan, sinds mei van dit jaar burgemeester van Londen. Andere bekende namen zijn die van Frauke Petry (2), politiek leider van de AfD in Duitsland, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (7) en de Italiaanse voormalig minister van Buitenlandse Zaken Federica Mogherini (8).