Schaake benoemd als commissaris bij de Global Commission on the Stability of Cyberspace

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Monday, January 23 2017, 3:13.

D66-Europarlementariër Marietje Schaake wordt lid van de Global Commission on the Stability of Cyberspace (GCSC). De officiële lancering zal plaatsvinden tijdens de Munich Security Conference in februari. De Commissie zal voorstellen doen om de veiligheid en de stabiliteit van het internet te verbeteren.

Schaake: "De veiligheid van het wereldwijde internet is in het gedeelde belang van staten, maar ook van bedrijven en internetgebruikers. Staten en bedrijven moeten meer verantwoordelijkheid nemen en beter samenwerken. We mogen niet wennen aan nieuws over hacks en datalekken, het is tijd voor leiderschap en wereldwijde normen."

De GCSC zal worden geleid door de Estse ex-minister van Buitenlandse zaken Marina Kaljurand en wordt geïnitieerd door het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken en ondersteund door The Hague Center for Strategic Studies.

Op 27 januari a.s. spreken Marina Kaljurand en Marietje Schaake samen op de jaarlijkse CPDP-conferentie in Brussel over “One week after Trump: what can we do to protect the open internet?” Eerder was Schaake lid van de Global Commission on Internet Governance dat het eindrapport 'One Internet' uitbracht.