Kamerkandidaten uit Twente gaan drie keer in debat

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Tuesday, January 24 2017.

De Twentse kandidaat-Kamerleden gaan in de aanloop naar woensdag 15 maart drie keer met elkaar in debat over actuele regionale onderwerpen. Dat is de uitkomst van campagneoverleg over 'Kies voor je regio', het initiatief om zoveel mogelijk Twentse en Overijsselse volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer te krijgen.

Stem Twents

Ten Broeke, Omtzigt en Dijksma staan voor 15 maart bij hun partij op een hoge en dus verkiesbare plaats. "Maar het zou mooi zijn als daar meer Twentse Kamerleden bij komen", aldus Danny de Vries, campagneleider van het CDA in de provincie Overijssel. "Daarom zeggen we: als je stemt, doe dat dan in ieder geval op een kandidaat uit Twente of, als je in Zwolle woont, op iemand uit die plaats of omgeving. Dat kan de invloed van de regio in Den Haag alleen maar ten goede komen."

Van de deelnemende partijen hebben in ieder geval VVD, CDA, PvdA, SP, ChristenUnie, D66 en GroenLinks en VNL hun medewerking aan de regiocampagne toegezegd. Al deze partijen hebben Twentse kandidaten - verkiesbaar of onverkiesbaar - op de lijst staan. Van de PVV en de SGP is de deelname aan de debatten nog niet duidelijk.

Lees het hele artikel in Tubantia of via Blendle (€ 0,15)