Campagne voeren: vol gas of met de rem erop?

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Monday, January 30 2017.

Is Twente straks met dertien Kamerleden vertegenwoordigd aan het Binnenhof? Als de campagne ‘Kies voor je regio’ slaagt, dan klinkt de stem van Twente na 15 maart veel luider in Den Haag.

De stem van Twente moet straks luider klinken aan het Binnenhof, is de gedachte. Nu blijft die beperkt tot de Kamerleden Han ten Broeke (VVD) en Pieter Omtzigt (CDA) en staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA). Het trio staat hoog geklasseerd en is zeker van een zetel.

"Je ziet wat Han de afgelopen jaren heeft bereikt", zegt VVD'er Krijn Lock over de inspanningen van zijn partijgenoot in de afgelopen jaren. "De N35, de gevangenis in Almelo, het Rijksmuseum Twenthe, daar heeft hij hard aan getrokken. Maar dat werk wordt veel makkelijker als we met meer Tukkers in Den Haag zitten."

Zelf zou Lock er daar graag één van zijn. Hij brandt van ambitie, het voormalige Statenlid dat met een 59ste plek een bittere pil kreeg te slikken. "Dat was een tegenvaller. Maar ik heb met de partijleiding en het campagneteam afgesproken dat ik me ga laten zien de komende weken. Ze dagen me uit: laat maar zien dat je die achterban hebt."

Lees het hele artikel in Tubantia of via Blendle (€ 0,25)

Foto: Han met paard en wagen op de N35 bij Nijverdal tijdens de verkiezingscampagne in 2010