Townhall Europa en de Wereld

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Thursday, February 16 2017, 2:29.

De eerste sessie in de reeks ‘Europa en ...?’, waarbij Europarlementariër Marietje Schaake over verschillende Europese thema's in gesprek gaat met experts en het publiek. Eerste gast: Arend Jan Boekestijn.

In het kader van de reeks ‘Europa en ...?’, die gedurende de eerste helft van 2017 zal plaatsvinden, gaat D66 Europarlementariër Marietje Schaake op 2 maart in gesprek met Arend Jan Boekestijn over Europa en de wereld.

We staan in Europa voor misschien wel de grootste uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog. Het jaar 2017 is nu al gekenmerkt door veranderende relaties met de Verenigde Staten, het in gang zetten van de Brexit onderhandelingen, spannende verkiezingen in zowel Nederland, Frankrijk en Duitsland en serieuze conflicten aan de buitengrenzen van de EU.

In gesprek met elkaar en het publiek zullen Marietje Schaake en Arend Jan Boekestijn de grootste uitdagingen waar de EU voor staat onderzoeken en proberen antwoord te geven op de vraag hoe de EU in kan spelen op een veranderende wereldorde.