1 maart: 'Twentse' kandidaten met elkaar in debat

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Thursday, February 23 2017.

De Maatschappij en de Hengelose Sociëteit Eensgezindheid houden een openbaar 'Twents' debat over de Tweede Kamer-verkiezingen van 15 maart. Het debat vindt plaats op woensdag 1 maart in de Gieterij van het ROC in Hengelo. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is gratis.

De meeste regionale kandidaten hebben toegezegd deel te nemen. De kandidaten mogen een korte pitch houden, waarna in koppels wordt gedebatteerd. Het publiek wordt er bij betrokken. Emeritus hoogleraar politicologie Jacques Thomassen leidt de thema's in.

Deelnemers zijn: Han ten Broeke (VVD), Eugène van Mierlo (CDA), Keklik Yucel (PvdA), Jaimi van Essen (D66), Frank Futselaar (SP), Bert Tijhof (ChristenUnie), Henk Nijhof (GroenLinks - oud-landelijk voorzitter) en Eward Bosma (SGP). Peter Vermaas (VNL) en Edgar Mulder (PVV) zijn uitgenodigd, maar hebben nog geen toezegging gedaan. Ook Sharon Dijksma (PvdA) heeft nog niet gereageerd. Pieter Omtzigt is verhinderd.

De deelnemers aan het debat wordt gevraagd de thema's (o.a. Euregio, zorg en welzijn, werk, bereikbaarheid Twente) te belichten vanuit Twents perspectief.

Hengelo's Weekblad