Syrische christenen vragen Tweede Kamer om steun

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Thursday, February 23 2017.

De AF overhandigde dinsdag samen met de internationale World Council of Arameans een petitie aan de Tweede Kamer. Daarin vragen zij ook om erkenning van de Aramese genocide door de Turken in 1915. Alleen de VS en het Europees Parlement hebben die tot nog toe erkend. Dit staat in schril contrast met de grote aandacht voor de Armeense genocide, die gelijktijdig plaatsvond.

De petitie werd in ontvangst genomen door de commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer. Daarbij waren woordvoerders van vrijwel alle politieke partijen aanwezig.

In de politiek heeft de AF naar eigen zeggen inmiddels over het hele spectrum contacten. Daartoe behoren logischerwijs CDA, ChristenUnie en SGP.

‘Maar via alleen de christelijke partijen kun je niet genoeg invloed uitoefenen’, zegt Johnny Shabo, vicevoorzitter van de AF. ‘We hebben een goede relatie met Han ten Broeke van de VVD en intussen ook met Harry van Bommel.’

Lees het hele artikel in het Nederlands Dagblad of via Blendle (€ 0,25)

Lees ook:

SAFN, 22 februari 2017

Aanbieding Petitie aan de Tweede Kamer

De Aramese Federatie Nederland en de World Council of Arameans hebben op 21 februari 2017 een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. In deze petitie werd om “Bijzondere aandacht voor kwetsbare minderheden in Syrië en Irak” gevraagd. Nadat de voorzitter van de World Council of Arameans Johny Messo toelichting gaf werd de petitie overhandigd door Johnny Shabo, de vicevoorzitter van de Aramese Federatie in Nederland. Bij de petitieaanbieding waren vele Tweede Kamerleden aanwezig waaronder: Han ten Broeke (VVD), Pieter Omtzigt (CDA), Angelien Eijsink (Pvda), Michiel Servaes (Pvda), Sjoerd Sjoerdsma (SP), Roelof Bisschop (SGP), Harry van Bommel (SP), Raymond de Roon (PVV), Martin Bosma (PVV) en Joel Voordewind (CU).

Lees hier hele artikel en bekijk meer foto's