Koffie met de kandidaat: Han ten Broeke, de nummer 9 van de VVD

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Friday, February 24 2017.

Wie zijn de kandidaten voor de Tweede Kamer? Hoe word je Tweede Kamerlid? Elke week tot aan de Tweede Kamerverkiezingen gaat uw interviewer op bezoek bij diegenen op wie u in maart kunt stemmen. In aflevering 23: Han ten Broeke (47), buitenlandwoordvoerder van de VVD en nummer negen van de kandidatenlijst.

“Dat Nederland in het buitenland niets bereikt is niet waar. Bijvoorbeeld bij Israël-Palestina. Wij zijn het enige land in de EU die met beide kanten goede relaties heeft en alleen met zo’n positie kun je invloed uitoefenen. Andere EU-landen kijken naar ons.”

Ten Broeke wil na de verkiezingen graag doorgaan met zijn portefeuille: “De urgentie voor realistisch buitenlandbeleid wordt steeds groter maar de politieke ruimte om dat te bedrijven steeds kleiner. Aan de ene kant is er het moralistische linkse vingertje van de schone handen en geen resultaat. Maar onze invloed in de wereld neemt af. Men luistert niet meer naar ons vingertje, als dat al ooit gebeurde. Aan de andere kant van het spectrum hebben we populistisch rechts, die op exact dezelfde thema’s de middelvinger heeft opgestoken.”

Lees het hele artikel op TPO.nl