Terugkijken en -lezen: CIDI Midden-Oosten Verkiezingsdebat

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Friday, March 10 2017.

Aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen organiseert CIDI traditioneel een verkiezingsdebat tussen de buitenlandwoordvoerders van de politieke partijen.

Han ten Broeke (VVD), Michiel Servaes (PvdA), Raymond de Roon (PVV), Jasper van Dijk (SP), Raymond Knops (CDA), Sjoerd Sjoerdsma (D66), Tom van der Lee (Groenlinks), Joël Voordewind (CU), Kees van der Staaij (SGP), Maurice Koopman (50PLUS), Joram van Klaveren (VNL) en Thierry Baudet (FvD) gingen met elkaar in debat in een uitverkochte Rode Hoed te Amsterdam.

Kamran Ullah leidde het debat aan de hand van zes stellingen. Het publiek kon via de Yellenge app op hun telefoon vragen stellen, stemmen over de stellingen en aangeven welke partij hun voorkeur heeft. Elke stelling begon met twee partijen die met elkaar het debat aangingen, waarna nog eens vier partijen zich bij het gesprek mochten voegen. Aan het einde van het debat mocht het publiek stemmen in schaduwverkiezingen. FVD-lijsttrekker Thierry Baudet had succesvol zijn achterban gemobiliseerd en heeft de schaduwverkiezingen gewonnen.

De samenvatting van het debat kunt u hier teruglezen; onderaan het verslag kunt u het hele debat terugkijken