Terugkijken: Politiek Café Borne gemoedelijk én pittig

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Wednesday, March 15 2017.

De drie provinciale kandidaten, die dinsdag te gast waren in het BorneBoeit Café met als motto ‘Stemmingmakerij in de Burgerzaal’ maakten er een gemoedelijke bijeenkomst van zonder pittige uitspraken uit de weg te gaan. Pieter Omtzigt, Han ten Broeke en Frank Futselaar -respectievelijk vierde, negende en elfde op de kieslijsten van achtereenvolgens CDA, VVD en SP- wekten aan de vooravond van de verkiezingen voor de Tweede Kamer na een intensieve campagne nog niet de indruk het rondtoeren moe te zijn.

Een uur lang besprak het drietal actuele kwesties als bereikbaarheid, vluchtelingenbeleid en de verstoorde verhoudingen tussen Nederland en Turkije. Waarbij de politici het roerend met elkaar eens waren dat Turkije momenteel wordt geregeerd door een man die hard op weg is van zijn land een pure dictatuur te maken en dat promoacties en uitlatingen vanuit het regime van president Erdogan terecht een halt zijn toe geroepen.

Opmerkelijk was zeker de tip die Han ten Broeke aan de Bornse raad meegaf om het voornemen basisschool De Esch te sluiten nog maar eens goed te heroverwegen, omdat de leerlingenaantallen daar volgens hem geen aanleiding toe geven. Ook raadde hij aan nog eens te kijken naar de geplande OZB-verhoging ten behoeve van de Verbindingsweg omdat "het in Borne toch al niet goedkoop wonen is."

Lees verder en kijk hier het debat terug