Vragen over het bericht dat de Turkse AK-partij weer een ronselbrief aan Nederlanders met een Turkse achtergrond heeft gestuurd

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Friday, April 7 2017.

Vragen van de leden Ten Broeke, Azmani en Koopmans (allen VVD) aan de ministers van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken & Werkgelegenheid over het bericht dat de Turkse AK-partij weer een ronselbrief aan Nederlanders met een Turkse achtergrond heeft gestuurd (ingezonden 7 april 2017).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht "Turkse AK-partij stuurt weer brief aan Turkse Nederlanders" 1)

Vraag 2

Kunt u bevestigen dat een grote groep Nederlanders met een Turkse achtergrond, ditmaal in het kader van het referendum, wederom een brief heeft ontvangen van de Turkse AK-partij, ondertekend door de Turkse minister-president?

Vraag 3

Is bekend of de AK-partij gebruik heeft gemaakt van hetzelfde adressenbestand als in 2015? Zo ja, hoe beoordeelt u dit, in het licht van de commotie die destijds ontstond? Zo neen, hoe is de Turkse AK-partij aan dit mogelijk nieuwe adressenbestand gekomen? En met welke maatregelen beoogt u de ontstane zorgen van Nederlanders, al dan niet met een Turkse achtergrond, over een mogelijke aantasting van hun privacy weg te nemen?

Vraag 4

Is al bekend wie de brief heeft verstuurd?

Vraag 5

Klopt het dat deze brief in strijd is met Turkse wetgeving, die campagnevoeren in het buitenland verbiedt?

Vraag 6

Bent u bereid de Turkse autoriteiten wederom aan te spreken op het schrijven en mogelijk verzenden van deze ronselbrief?

  • 1) 
    NU.nl, 7 april 2017

Turkse AK-partij stuurt weer brief aan Turkse Nederlanders