Kamerbreed met Ben Knapen (CDA), Han ten Broeke (VVD), Kees Verhoeven (D66)

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Saturday, July 15 2017.

In Kamerbreed zijn te gast: Ben Knapen (CDA), Han ten Broeke (VVD) en Kees Verhoeven (D66). Gastpresentator Jan Mom praat met hen over Turkije, MH 17 en de Brexit.

Knapen is Eerste Kamerlid en voormalig staatssecretaris van Europese Zaken. Han ten Broeke is buitenlandwoordvoerder van de VVD in de Tweede Kamer en Kees Verhoeven is woordvoerder Europese Zaken van D66 en een van de Brexit-rapporteurs van de Tweede Kamer.

Het is dit weekend precies een jaar geleden dat in Turkije de mislukte militaire coup plaatsvond. President Erdogan liet sindsdien tienduizenden mensen oppakken en ontslaan en wil de doodstraf opnieuw invoeren. De relatie tussen NAVO-lid en kandidaat-EU-lid Turkije en Nederland is op een absoluut dieptepunt aanbeland. Is er een politieke en diplomatieke oplossing mogelijk?

Maandag is het drie jaar geleden dat vlucht MH 17 boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten. 298 mensen kwamen daarbij om het leven. De daders zullen in Nederland terecht moeten staan, maar de vraag is of er ooit een verdachte voor de rechter zal verschijnen.

Volgende week beginnen de echte onderhandelingen over de Brexit. De Britten hebben hun eerste voorstellen op tafel gelegd, maar die voldoen bij lange na niet aan de eisen van de EU. Hoe is een vechtscheiding tussen Europa en Groot-Brittannië nog te voorkómen?

Luister hier de uitzending terug