D66: Vrijhandelsverdrag Canada belangrijk voor Nederland en Europa

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Thursday, September 21 2017, 2:59.

Vandaag treedt het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada grotendeels in werking. D66-Europarlementariër Marietje Schaake reageert:

"Met Trump in het Witte Huis is een wereldwijde handelsagenda nog urgenter geworden. Een sterke Europese inzet voor eerlijke handelsregels is essentieel. Het ambitieuze handelsverdrag met de progressieve regering van president Trudeau laat zien dat Europa een vooruitstrevende en betrouwbare handelspartner is. Japan, Australië en Nieuw-Zeeland willen nu ook een handelsverdrag met Europa, waardoor we wereldwijde handelsstandaarden kunnen zetten."

Meer banen De Canadese economie is een belangrijke markt voor Europese en Nederlandse bedrijven. Schaake: “Vanaf vandaag zijn er geen overbodige regels en bureaucratische drempels meer. Het schrappen van wederzijdse importtarieven verbetert niet alleen de koopkracht van Nederlanders, maar zorgt ook voor meer export vanuit Nederland naar Canada. Dat leidt tot meer economische groei en meer banen.”

Het overgrote deel van de regels in het verdrag met Canada treedt vandaag in werking. Als alle nationale parlementen het verdrag hebben goedgekeurd zal de rest, waaronder ook investeringsbescherming valt, van kracht worden.