Vacature: stage in het Europees Parlement

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Thursday, November 9 2017, 2:41.

Wie zoeken we? We zoeken naar iemand in de afrondende fase van zijn of haar bachelor of aan het begin van een master opleiding. Bij voorkeur volg je een studie die raakvlakken heeft met buitenlandse zaken, internationale handel of de digitale agenda. Aantoonbare kennis van en ervaring met de (geografische) werkgebieden van Marietje Schaake en affiniteit met de standpunten van D66 zijn vanzelfsprekend een pré.

Het is de bedoeling dat je als stagiair(e) zo snel mogelijk volledig meedraait in het team. Daarom zoeken we iemand die zelfstandig kan werken, niet bang is om nieuwe uitdagingen aan te gaan en naast zijn/haar studie ook al de nodige relevante organisatorische- en werkervaring heeft opgedaan. Het is belangrijk dat je een open blik hebt en enthousiast en flexibel bent. Je zult veel en in hoog tempo moeten leren, zowel inhoudelijk als over hoe het Europees Parlement werkt. We zijn op zoek naar iemand die vloeiend Engels spreekt en goed schrijft.

Het werk in het kantoor is erg veelzijdig en zal afhangen van de actualiteit, maar uiteraard ook van je eigen ervaring en achtergrond. Geen enkele dag in het Parlement is hetzelfde. Die snelheid en dynamiek bieden veel mogelijkheden en kansen, maar vereisen ook de nodige creativiteit, discipline en zelfredzaamheid. De stage geeft je een waardevolle werkervaring in een politieke en internationale werkomgeving. Aan de stage is een stagevergoeding verbonden.

Procedure Als je interesse hebt, stuur dan voor 11 december 2017 om 12.00 uur een motivatiebrief en CV (in één pdf) naar marietje.schaake@europarl.europa.eu. Je hoort dan in de week van 18 december of je voor een gesprek wordt uitgenodigd.